Bangolf

Självklart så blir det första inlägget om just bangolf då vi brinner lite extra för detta, det är egentligen bangolf som är det namn som det kallas vid tävlingar. I folkmun så kan det kallas för minigolf eller miniatyrgolf, beroende vem du frågar. Det är exakt samma golf som det pratas om. 

Det var i 20-talet USA som bangolfen föddes och bara några år senare så kom det till Sverige, närmare bestämt Vejbystrand. Här ligger nämligen Sveriges äldsta minigolfbana. Det spred sig snabbt i landet och idag så finns det minigolfbanor av olika karaktärer på många ställen.

Har man inte egen klubba så finns det alltid att låna klubba och boll för att spela en runda minigolf, det är en trevlig lite sport som passar alla oavsett ålder. Banorna kan se olika ut från ställe till ställ men de är oftast 18 i antalet med varierande hinder.

Det är inte helt olikt vanlig golf trots att det spelas på en betydligt mindre yta än vad vanlig golf gör. Och en runda minigolf går betydligt fortare än vad en runda vanlig golf gör. Det sköna med bangolf är just de där sköna sommarkvällarna när man kan gå och ta en runda minigolf med sina vänner.