Träning inför Vätternrundan

Det är populärt med alla dessa olika tävlingar som ingår i den Svenska klassikern. För många så är det en kul grej som man bestämmer sig för att genomföra. Det kan det vara bra med träning inför Vätternrundan om man inte cyklat så mycket innan. Detsamma gäller förstås de andra tävlingarna som är skidor, Vasaloppet, simning, Vansbrosimningen plus löpning och Lidingöloppet.

Förbered dig väl

För att toppa när Vätternrundan går av stapeln så gäller det att förbereda sig väl. För det första så gäller det att få dina mil på cykeln och du kan med fördel ta med hela familjen ut på en del av dina cykelturer. Skaffa utrustning till hela familjen så de kan hänga med så gott de kan. Självklart så har du dina egna träningspass där du kan trampa på som du vill. Se till att din cykel som du ska tävla med är i det skick som krävs för ett långlopp. en vecka innan tävlingen går av stapeln så gäller den sista finslipningen och kollen att cykeln är i gott skick.

Mat och kläder

Skaffa dig bra kläder som är anpassade efter det väder som är tävlingsdagen. Det ska vara funktionella plagg och flera tunna lager som du kan med fördel träna på att ta av dig medans du cyklar. Starten går på natten och det kan skilja många grader från start och vid målgången senare. Var så förberedd som du bara kan och förändra inget strax innan start vare sig förändringar på din cykel eller det du stoppar i dig. Sportdryck och energibars är bra. Se till att få i dig lite med jämna mellanrum och håll igång vätskebalansen.