Fixa din cykel innan sommarens cykelträning

Älskar du att få funktionell träning ligger cykling nära till hands. Du kan röra både armar, ben och samtidigt träna utomhus. Förutom att få frisk luft som ökar välbefinnandet kan du också cykla längre sträckor och uppleva nya naturlandskap eller citynära miljöer.

Under sommaren när det är varmare är det särskilt populärt med cykelträning. Därför är det viktigt att förbereda sig med rätt utrustning.

Hitta cykelutrustning som passar dig

Du behöver rätt cykelutrustning oavsett vilken träningslivsstil du har. Förutom cykelhjälm kan det vara bra med cykelskor som gör att du inte tappar fästet på pedalerna. Särskilt svenska somrar kan vara regniga och under blöta dagar kan cykelskor vara perfekt. Se till att ha välfyllda däck och ta med en cykelpump i en rymlig väska för att kunna fylla på vid behov. Du kan välja mellan fotpump eller minipump som får plats i nästan alla ryggsäckar.

Hitta en cykel som passar din träningslivsstil. Om du vill ta dig längre sträckor och stanna till för att uppleva djur och natur eller cykla till närliggande städer har du elcykel som alternativ. Till skillnad från traditionell cykel får du mer stöd i cyklingen genom batteri och kan även ladda batteriet vid behov. Du kan handla online och jämföra olika cyklar och hitta cykeltillbehör som passar dig.